Начин на приготвяне
Измийте крилцата и ги подсушете. В купа сложете доматеното пюре, добавете 2–3 с.л.бяло вино, бял пипер и щипка сол.
Разбъркайте сместа и с нея намажете крилцата. Подредете ги в тавичка и ги оставете да престоят така около 1 час.
След това налейте отстрани в тавичката останалото бяло вино, 1 чаена чаша вода и нарежете на парченца маслото върху крилцата.
Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час.
Докато се готвят крилцата обелете картофите, морковите и лука. Нарежете ги на по–едри парчета. Сложете ги в дълбока купа и към тях прибавете отцедения от водата грах.
Поръсете с щипка сол, зеленчукова подправка, олио и 2 листчета дафинов лист. Разбъркайте зеленчуците, така че да се смесят с подправките.
Извадете тавичката с крилцата от фурната, махнете фолиото и разпределете приготвените зеленчуци около тях.
Ако е необходимо добавете още малко топла вода. Върнете отново тавичката във фурната, този път без фолиото и печете още около 45 минути.