Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крилца на фурна с пъстри зеленчуци

Крилца на фурна с пъстри зеленчуци

Крилца на фурна с пъстри зеленчуци
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Такъв вкусен обяд сме ви при готвили, че ще излапате цялата порция на един дъх"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 8 бр.
  • картофи - 800 г
  • моркови - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • грах - 1 консерва малка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 50 г
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • бял пипер - 1 к.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата и ги подсушете. В купа сложете доматеното пюре, добавете 2–3 с.л.бяло вино, бял пипер и щипка сол.

Разбъркайте сместа и с нея намажете крилцата. Подредете ги в тавичка и ги оставете да престоят така около 1 час.

След това налейте отстрани в тавичката останалото бяло вино, 1 чаена чаша вода и нарежете на парченца маслото върху крилцата.

Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 1 час.

Докато се готвят крилцата обелете картофите, морковите и лука. Нарежете ги на по–едри парчета. Сложете ги в дълбока купа и към тях прибавете отцедения от водата грах.

Поръсете с щипка сол, зеленчукова подправка, олио и 2 листчета дафинов лист. Разбъркайте зеленчуците, така че да се смесят с подправките.

Извадете тавичката с крилцата от фурната, махнете фолиото и разпределете приготвените зеленчуци около тях.

Ако е необходимо добавете още малко топла вода. Върнете отново тавичката във фурната, този път без фолиото и печете още около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: