Начин на приготвяне
Почистете спанака от дръжките, измийте и сложете да се задуши в малко олио и масло. Нарежете лука и джоджена на ситно, добавете и тях. Готовия леко задушен спанак дръпнете от котлона.
Разбийте яйцата и прибавете сиренето като го натрошите. Разгърнете корите и всяка кора намажете с разтопено масло, разпределете навсякъде по кората от спанака и от сместа на сиренето с яйцата.
Започнете сгъването по дължина на корите, като широката част на бюрека е около 8 см. Така навития бюрек преместете в тавата на фурната, с другите кори процедирате по същия начин, ако обичате с по-малко плънка, можете да завиете по две кори.
Готовите бюреци намажете с масло преди печене. Печете в загрята фурна до хубав златист загар.
Коментари