Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Патешка супа»Супа с месо от патешки шийки

Супа с месо от патешки шийки

Супа с месо от патешки шийки
Снимка: Симеон Христов Кънев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Не жалете шийките, колкото повече сложите, толкова по-вкусна и богата ще е супата"

Необходими Продукти

  • патешки шийки - 1 плик замразен продукт
  • картофи - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • целина - парченце от глава целина
  • универсална подправка - 2 к.л. с пащърнак
  • домати - 1 бр. пресен (може и консервирани домати)
  • фиде - 1 шепа
  • яйцa - 1 бр.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките шийки се размразяват и се слагат в тенджера под налягане с една лъжица сол да се варят - поне 20 минути след сигнализацията.

После се изваждат и внимателно се обезкостяват - месото се накъсва на дребно, а бульонът се прецежда и се прехвърля в тенджера, в която ще готвим супата.

Нарязваме зеленчуците на ситно, само чесъна на пръчици и заедно с месото ги слагаме в бульона.

Доливаме вода до достигане на 4 литра, добавяме универсалната подправка и оставяме да се сварят продуктите.

В купичка разбъркваме домата с фидето и ги прибавяме към супата за 10-тина минутки, ако използвате консервирани. Ако е необходимо, добавяме сол, на вкус.

Яйцето с нарязания магданоз разбъркваме в дълба купа и когато всичко е напълно готово, отместваме от котлона и правим застройка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата! За първи път правя супа с месо от патешки шийки. Стана превъзходна! Аз ги варих 1 час в тенджера под налягане.
06.11.2024 14:46