Начин на приготвяне
Порционираното заешко месо се накисва от предната вечер в равни части вода и оцет с дафиновите листа и зърна черен пипер.
Разбъркват се добре брашното, червения пипер, 1 с.л. олио, черен пипер, чубрица и малко от бирата, колкото да се получи гладък сос. С него се намазват измитите, отцедени и подсушени парчета заек.
Накълцания по-едро лук се запържва в мазнина и щом поомекне се добавя скълцания чесън. Изваждат се и се сипват в подмазнена тава, като канапе.
В съшия съд се загрява още малко мазнина и за кратко на 2 пъти се запържват почистените и нарязани картофи. След това се разпределят върху лука.
Отгоре се подреждат парчетата мариновано заешко. Добавят се дафиновите листа от маринатата и се долива останалата бира.
Тавата с ястието се покрива с фолио и се слага да се пече за около час и половина в умерено загряна фурна. Накрая се маха фолиото и се запича за още малко.
Коментари