Тарталети със сирене и яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
03/05/2017
"Солени тарталетки, които лесно могат да се превърнат в перфектното предястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 145
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Тарталети

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа разбиваме яйце с прясно мляко. Наливаме към тях разтопения маргарин (но да не е горещ).

Прибавяме сол (1 щипка), захар (1 щипка), смесени кисело мляко и сода за хляб и с брашно, колкото е необходимо, замесваме еластично тесто.

Слагаме готовото тесто в найлоново пликче и оставяме в хладилник за 30 минути. Вземаме формички за мъфини (използвам силиконови) и намазваме с олио.

Готовото тесто, правим на топчета и разстиламе отвътре във формичките (да се получат кошнички). Слагаме формичките с тестото да се запечат в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. През това време, смесваме натрошеното сирене с двете яйца.

Приготвената плънка, разпределяме в запечените тестени кошнички - тарталетки (без да изваждаме още тестото от формичките). Връщаме отново в горещата фурна и изпичаме до готовност - да се стегне плънката от яйца и сирене.

Готовите тарталети изваждаме от формичките и поръсваме с червен пипер (сладък или лют по вкус). Може да украсим тарталетите с листенца магданоз.

Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксово квадратно плато за сервиране 25x25см.
13.72 лв.
Виж ››

Вярваме, че гостите ви ще се усмихнат още при вида на празното плато за сервиране, но ще бъдат наистина щастливи, ако го напълните с вкусни ордьоври.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар