Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като в купа разбиваме яйце с прясно мляко. Наливаме към тях разтопения маргарин (но да не е горещ).
Прибавяме сол (1 щипка), захар (1 щипка), смесени кисело мляко и сода за хляб и с брашно, колкото е необходимо, замесваме еластично тесто.
Слагаме готовото тесто в найлоново пликче и оставяме в хладилник за 30 минути. Вземаме формички за мъфини (използвам силиконови) и намазваме с олио.
Готовото тесто, правим на топчета и разстиламе отвътре във формичките (да се получат кошнички). Слагаме формичките с тестото да се запечат в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. През това време, смесваме натрошеното сирене с двете яйца.
Приготвената плънка, разпределяме в запечените тестени кошнички - тарталетки (без да изваждаме още тестото от формичките). Връщаме отново в горещата фурна и изпичаме до готовност - да се стегне плънката от яйца и сирене.
Готовите тарталети изваждаме от формичките и поръсваме с червен пипер (сладък или лют по вкус). Може да украсим тарталетите с листенца магданоз.