Крем с грис

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85458119
Крем с грис
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Класическо кремче с грис със свежа нотка на кафе - препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • грис - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • инстантно кафе - 2 ч.л. кафе еспресо (на Нескафе)
  • захар - 2 с.л. (или на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се изпича в тиган до златист загар. Към него се прибавят прясното мляко, малко по малко захарта, като непрекъснато се бърка.

Накрая се прибавя малко кафе, колкото да ароматизира крема.

Ври при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Имайте предвид, че след като изстине, кремът се сгъстява още повече.

Когато се налее в чаши, се изчаква да изстине малко и се поръсва с останалото кафе (през цедка, за да стане на прах).

Кремът може да се консумира както топъл, така и студен.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: