Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек по провансалски

Заек по провансалски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Заек по провансалски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Този заек по провансалски е показателен, че французите готвят, както правят любов - прочувствено, с внимание и много желание"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 400 г филе от заешки бут
  • сланина - 20 г
  • олио - 3 с.л.
  • вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 1/2 скилидка
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
  • магданоз - пресен
  • мащерка - прясна
  • розмарин
  • естрагон
  • червен пипер
  • босилек
  • чубрица
  • сминдух
  • хляб - бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете заешкото, леко го начукайте и го шпиковайте с парченца сланина.

Обилно го поръсете със сол и черен пипер. Загрейте мазнина в подходящ висок съд с капак и сложете заешкото да се задушава за около 20-30 минути.

10 минути преди да свалите заека от котлона, прибавете виното, обилно поръсете с микс от всички прованскалски подправки заедно с доматеното пюре и счукания чесън.

Оставете да се дозадуши под похлупак. Поднесете заека по провансалски с изпържения бял хляб, нарязан на хапки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: