Начин на приготвяне
Спанака сложете за 2 минути във вряла вода, след което отцедете, почистете и накълцайте. Картофите се сваряват, след което се белят и настъргват. Тиквичките рендосайте, посолете и оставете да пуснат вода (поне 15 минути).
Изстискайте ги хубаво и прехвърлете в купата при спанака и картофите. Яйцата разбийте хубаво и полейте зеленчуковата смес.
Подправете на вкус и добавете брашното и галетата, така че сместа за бургерите да стане с подходяща гъстота за оформяне и печене. Оформям с малка паничка, за да са подобни по размер.
Ако държите на здравословния вариант може да ги изпечете върху хартия във фурната, но вкъщи предпочитаме по-вкусният начин и затова ги приготвям със съвсем малко олио в тефлонов тиган.
Важното е да не прегорят бързо и да останат сурови в средата и за целта пускам котлона на средна степен и пека поне по 5 минути от всяка страна.
При сервирането поднасяте с гарнитура по избор (в случая съм използвала домат, домашно меко сирене, маруля и краставички).