Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Червена леща с киноа и амарант

Червена леща с киноа и амарант

лоралора
Новак
126114
Червена леща с киноа и амарант2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Познат и много обичан вкус, но в интересен и много здравословен вариант"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • лук - една средна глава
  • моркови - 1 бр.
  • киноа - 2 с.л.
  • амарант - 1 с.л.
  • чушки - 1 бр.
  • сол
  • кимеон
  • червен пипер
  • сухи зеленчуци - 1 с.л.
  • мащерка
  • естрагон - 1 щипка
  • олио
  • доматен сок - 50 - 60 мл
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се наситняват. Чушката се нарязва на кубчета. Лещата се измива. Лукът, морковът, лещата и чушките се слагат в тенджера с вода.

Сипва се олиото. Когато заври лещата, се добавят киноата, амаранта, подправките и солта. Като омекне лещата и се разпука, се слага доматеният сок.

След 5-10 минути се добавя брашното, предварително разбито с вода. Оставя се съдържанието да поври още 2-3 минути и се сваля от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: