Чорба от агнешко шкембе и черва

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
06/05/2017
"По-вкусна от традиционната и много по-лесна за приготвяне шкембе чорба с агнешки чревца "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 934
  • Преглеждания за месеца955
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сварените шкембе и черва на ситно.

Нагрейте олиото и добавете брашното и запържете до лека промяна на цвета му. Налейте топлата вода и разбъркайте много добре до гладка смес.

Добавете нарязаните дреболии, пресованата скилидка чесън, посолете на вкус и варите около 5 минути на слаб огън. Налейте прясното мляко и поръсете с щипка черен пипер, варите около 3 минути след завирането.

Разтопете и нагрейте маслото, добавете червения пипер, разбъркайте и веднага залейте чорбата със заливката – тя е лицето на чорбата. При сервиране поръсете в купата с лют червен пипер на вкус.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар