Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с пресен лук и сирена

Омлет с пресен лук и сирена

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Омлет с пресен лук и сирена
Снимка: Veselina
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Пухкав, сочен и много ароматен омлет - време ли е за обяд?"

Необходими Продукти

  • пресен лук - 2 бр. тънки
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • сирене - ½ ч.ч домашно
  • топено сирене - 1 триъгълниче Роса
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа. Добавяме щипка сол и черен пипер на вкус. Измиваме 2 бр. пресен лук и ги нарязваме на много ситно. Натрошаваме сиренето с ръце и го слагаме при яйцата.

Нарязваме едно триъгълниче топено сирене на малки парчета и го добавяме и него. Разбъркваме с лъжица сместа. Слагаме на дъното на тиган зехтина да се сгорещи и изсипваме сместа.

След като е готов от едната страна обръщаме внимателно омлета от другата страна до готовност, но не го държим прекалено, за да не стане сух. Трябва да е пухкав и сочен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: