Начин на приготвяне
Изсипвам заквасената сметана и киселото мляко в купа и разбърквам с лъжица. Подслаждам със захарта и разбърквам много добре до гладкост. За аромат слагам ванилия.
Сварявам еспресо от хубаво и ароматно кафе. На дъното на йенска форма редя ред ванилов крем. Заглаждам го с лъжица на тънък слой. Следва ред бишкоти.
Поръсвам бишкотите с малка лъжица със свареното кафе, така че да попият леко. Редя крем и заглаждам. Редя ред бишкоти и пак поръсвам с кафе.
Завършвам с крем. Завършвам тортата, като разпределям най–отгоре с две настъргани бишкоти, разпределяйки ги по повърхността.
Оставям бишкотената торта да стегне за поне 10 часа. Режем на парчета и поднасяме с кафе. Да ви е сладко!