Начин на приготвяне
Стопляме прясното мляко и водата. Слагаме вътре маята със захарта и 1 с.л от брашното и разбъркваме. Слагаме 2 ½ ч.ч брашно в купа и правим кладенец. Вътре чукваме 1 яйце и слагаме 2 ч.л масло и 1 щипка сол. Второто яйце делим на белтък и жълтък.
Белтъка слагаме в брашното, а жълтъка в купичка, заедно с 1 с.л олио, които ще използваме за намазване. Към брашното слагаме активираната мая с прясното мляко и захарта. Замесваме меко тесто. Посипваме с брашно масата и доомесваме тестото да стане на хубава мека топка. За доомесването ползваме много малко брашно, около 3-4 с.л. Покриваме тестото да втаса за 40 мин.
Намазваме тава с диаметър 30 см. с олио и поръсваме с брашно. Разточваме тестото с диаметър 30 см. и го слагаме в тавата. По средата слагаме малка чиния и си отбелязваме приблизително диаметъра, но може и на око. Режем през средата кръст и после още веднъж, така че да има 8 върха. Неразрязаната част от големият кръг тесто мажем с домашна лютеница.
Нарязваме сиренето и салама на малки кубчета. Разпределяме ги върху лютеницата. Настъргваме кашкавала и го слагаме и него отгоре. Поръсваме с чубрица отгоре. Взимаме острия връх на една от разрязаните части и завиваме частта с плънката, като подмушваме добре към стените на тавата и под пласта тесто. За да стигне върхът до там го разпъваме.
Аз го правих в обикновена тава, но смятам, че ще е по–добре, ако се направи в тава за торта с ринг, зашото върховете ще се мушнат по добре и след това може да се сложи и ринга, т.е по-добре ще се застопори.
Мажем с разбития жълтък с олио триъгълниците, които се образуваха върху венеца. После ги поръсваме със сусам. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.