Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хапки»Хапки от бяло месо в бирена панировка

Хапки от бяло месо в бирена панировка

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Хапки от бяло месо в бирена панировка
Снимка: Veselina
2 / 3
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Кажете НЕ на полуфабрикатите, пригответе хапки от бяло месо в бирена панировка, защото заслужавате само най-доброто"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - от 1 бр. пиле
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • червен пипер - 1 щипка
  • брашно - ½ ч.ч
  • бира - 1/2 ч.ч
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме на 1 голямо яйце жълтъка и белтъка. Разбиваме белтъка на сняг. Жълтъка го разбиваме отделно докато стане гъста смес.

В жълтъчната смес слагаме червен, черен пипер и сол. Прибавяме и ½ ч.ч брашно с 1 щипка бакпулвер и ½ ч.ч бира. Разбъркваме жълтъчната смес.

Към нея прибавяме белтъчната и пак разбъркваме. Трябва да се получи каша, приличаща на боза.

Отделяме бялото месо. Нарязваме пилешките гърди по ширина на филета и после на хапки.

Слагаме ги в купа и ги овкусяваме с черен пипер, сол и чесън на прах от всички страни и после ги разбъркваме. Прехвърляме хапките в панировката и разбъркваме. Трябва хапките да си поемат добре от панировката.

Сгорещяваме олио в дълбока тенджера или тиган, след което слагаме панираните хапки една по една. Пържим ги до златисто, като ги обръщаме.

Хапките от бяло месо в бирена панировка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: