Начин на приготвяне
Разделяме на 1 голямо яйце жълтъка и белтъка. Разбиваме белтъка на сняг. Жълтъка го разбиваме отделно докато стане гъста смес.
В жълтъчната смес слагаме червен, черен пипер и сол. Прибавяме и ½ ч.ч брашно с 1 щипка бакпулвер и ½ ч.ч бира. Разбъркваме жълтъчната смес.
Към нея прибавяме белтъчната и пак разбъркваме. Трябва да се получи каша, приличаща на боза.
Отделяме бялото месо. Нарязваме пилешките гърди по ширина на филета и после на хапки.
Слагаме ги в купа и ги овкусяваме с черен пипер, сол и чесън на прах от всички страни и после ги разбъркваме. Прехвърляме хапките в панировката и разбъркваме. Трябва хапките да си поемат добре от панировката.
Сгорещяваме олио в дълбока тенджера или тиган, след което слагаме панираните хапки една по една. Пържим ги до златисто, като ги обръщаме.
Хапките от бяло месо в бирена панировка са готови.