Лападени кюфтета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лападени кюфтета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Зеленчукови кюфтенца за чудо и приказ. Ще ги опитате и пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • лапад - 500 г
  • лук - 3 - 4 стръка зелен
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сода - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сирене - 150 - 200 г твърдо краве
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • галета - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете ситно лапада. Посолете го и го намачкайте с ръце. След като престои малко така, го отцедете от излишната течност. Запържете лука до леко омекване и го добавете към лапада.

Разбийте яйцата с киселото мляко, содата и брашното, до гъсто кексово тесто и добавете отцедения лапад с лука. Разбъркайте и овкусете с чубрицата, накълцания магданоз, добавете натрошеното сирене и при нужда още малко сол на вкус и брашно за сгъстяване.

Сложете сместа в камерата за 10 минути. С влажни или намазнени ръце гребвайте от лападената смес и оформяйте кюфтенца. Овалвайте ги в галета и ги пускайте да се пържат в сгорещана мазнина. Поднесете лападените кюфтета с млечен или доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: