Начин на приготвяне
Измийте, подсушете и нарежете ситно лапада. Посолете го и го намачкайте с ръце. След като престои малко така, го отцедете от излишната течност. Запържете лука до леко омекване и го добавете към лапада.
Разбийте яйцата с киселото мляко, содата и брашното, до гъсто кексово тесто и добавете отцедения лапад с лука. Разбъркайте и овкусете с чубрицата, накълцания магданоз, добавете натрошеното сирене и при нужда още малко сол на вкус и брашно за сгъстяване.
Сложете сместа в камерата за 10 минути. С влажни или намазнени ръце гребвайте от лападената смес и оформяйте кюфтенца. Овалвайте ги в галета и ги пускайте да се пържат в сгорещана мазнина. Поднесете лападените кюфтета с млечен или доматен сос.