Начин на приготвяне
Подготвяме фурмите като им отстраняваме костилката. Взимаме тези за блата и ги слагаме в кухненски робот, заедно с 3 яйца и разбиваме до пяна.
Добавяме кокосовите стърготини, канелата и кафето и разбиваме отново. Накрая слагаме орехите и правим няколко оборота - те си остават на парченца.
Взимаме форма за торта с отделящи се стени, намазняваме и набрашняваме с галета, изсипваме сместа и притискаме към дъното, докато хубаво се заравни.
Крема приготвяме отново в робота, като слагаме останалите 3 яйца и 5 фурми, завъртаме няколко оборота и започваме да добавяме бананите на парчета, до постепенното хомогенизиране на крема - ако бананите са от големите, може да се използват само два.
Изсипваме получената смес върху блата, подравняваме и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 140 градуса, около 50 минути. Когато извадим готовата торта, с нож внимателно отделяме ринга и поставяме в подходяща чиния.
Шоколада рендосваме отгоре и украсяваме със захарни пръчици. След 2 часа в хладилник е готова за консумация.