Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта за детски празник

Бисквитена торта за детски празник

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бисквитена торта за детски празник
Снимка: Мария Симова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Децата ще се влюбят в нея, а възрастните ще си мечтаят отново да са деца"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета Закуска (какаови)
  • за крема
  • извара - 700 г фина
  • течна сметана - 300 мл
  • ванилия - 1 ампула
  • портокали - 1 бр.
  • шоколад - 100 г млечен
  • желирани бонбони - 60 г
  • пудра захар - 8 с.л.
  • за сироп
  • прясно мляко - 300 мл топло
  • какао - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • за декориране
  • шоколадови калинки
  • желирани бонбони
  • бонбони - Бони - бон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема, в купа разбийте сметаната на пухкав крем. В друга купа поставете изварата и добавете настъргания на едро шоколад, настърганата кора на портокала на ситно ренде, пудрата захар, сока на портокала, ванилията и нарязани на малки парчета желирани бонбони.

Разбъркайте много добре до хомогенна смес, добавете разбитата сметана и разбъркайте с шпатула внимателно.

Поставете стената на ринг (22 см за торти) в подходяща чиния или поднос, разтворете какаото и захарта в дълбока чиния. Започнете реденето на бисквитите, потопете бисквита в какаото за кратко от двете страни, намажете я с пласт крем (като филийка) и прикрепете от вътрешната страна на стената-ринг (не е трудно, закрепят се).

Така потапяте, мажете и редите в кръг вертикално на чинията и една до друга, докато стигнете до центъра на кръга. Там ще е нужно да чупите парчета от бисквитите и така до нулата. Поставяте тортата в хладилник за няколко часа, най-малко 3.

След изтеклото време премахвате ринга, мажете тортата от всички страни и декорирате с бонбонките за нея, като се оставяте на фантазията или по-скоро на детската фантазия с любимите бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: