Начин на приготвяне
Картофите се обелват и сваряват до готовност. Отцеждат се и с вилица се намачкват, поръсваме със сол и черен пипер. Във форма за торта с падащи стени, намазана с малко олио, на дъното се оформя блат от половината картофи.
Отгоре се намазва с майонеза, поръсваме с половината настъргано сирене и кашкавал. Разпределяме нарязани малки кубчета прясна краставица и колбас.
Покрива се с нов ред картофен блат и отново същия ред на останалите продукти. Покрива се с останалата майонеза и поръсваме с настърган кашкавал.
Сваля се ринга на формата и украсяваме с парчета луканка, тънки кръгчета краставица. Отгоре се нареждат половинки чери домати, а в средата едно се нарязва като цвете с маслинка в центъра.
За свежест отново добавяме тънки кръгчета краставица и листа босилек. Оставя се солената торта на хладно до вечерта. Свежо, вкусно и красиво за всеки празник!
Коментари