Начин на приготвяне
Зеленият лук се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. След като омекне се прибавя измитият и нарязан на много ситно спанак. След като се изпари водата съдът се маха от котлона.
Оставя се сместа да се охлади, след което се прибавят разбитото едно яйце и белтъка от второто. Сиренето се намачква с вилица и също се слага при другите продукти. Поръсва се се с малко черен пипер на вкус.
Размразеното бутер тесто се разстила, поръсва се с галетата и се маже със спаначената смес. Отгоре върху нея се настъргва пласт кашкавал. Следва пласт от червени чушки.
Те са предварително опечени, почистени от семки и люспи. Необходимо е да се срежат от едната страна и да се отворят за да станат като един цял лист. Чушките се подреждат върху кашкавала.
Поръсва се малко сол и бутер тестото се навива на руло. Поставя се за кратко във фризера за да стегне малко, за да може по-лесно да се нареже. Реже се напречно на колелца дебели около 1-1.5 см.
Охлювчетата се подреждат легнали в тава застлана с хартия за печене и се намазват с останалия жълтък. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато порозовеят.