Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с бейби спанак и сметана

Канелони с бейби спанак и сметана

Канелони с бейби спанак и сметана
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ароматът на тези сочни канелони ни кара да забравим всякакви обещания за диета"

Необходими Продукти

  • канелони - 8 бр.
  • спанак - 300 г бейби
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г за поръсване
  • готварска сметана - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол
  • магданоз - 2 - 3 клончета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го задушете със зехтина в подходящ съд.

Охладете и прибавете натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Овкусете със сол.

Разбийте яйцата и прибавете сметаната. Разбъркайте.

Разтопете маслото и намажете дъното на тавичката за печене. Напълнете канелоните с плънката и ги подредете в тавичката.

Полейте ги с яйца и сметана. Запечете до златисто в загрята фурна.

Преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му. Поръсете с листенца магданоз.

Канелоните с бейби спанак и сметана са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: