Френски солен кекс

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Френски солен кекс2 / 2
19/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
"Соленият кекс е истинско изкушение, ако е приготвен както трябва. Затова ви избрахме тази рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • олио - 80 мл
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 110 мл
  • сирене - 80 г твърдо, по избор
  • колбас - 100 г, по избор
  • моркови - 1 брой, малък
  • зелен лук - 1 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • босилек - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата с олиото се разбиват много добре, до побеляване. Добавят се пресятото с бакпулвера брашно, разбърква се и се долива постепенно млякото.

След това идва ред на настърганото сирене, ситно накълцаните колбас, моркова на ситни кубчета, лук, магданоз и босилек, черен пипер и сол.

Кексовата смес се обърква много добре и се изсипва в намазнена и набрашнена леко форма. Отгоре се намазва с разбит жълтък.

Сложете френския солен кекс да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
47
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Правя, го многократно много е вкусен.
04.06.2023 15:36
Багира
Багира
Френската кухня използва много масло, а тук пише олио и то в кекс.
23.08.2013 11:01
Иванка Вецова
Иванка Вецова
Това с разбития жълтък много не ми стана ясно,още в сурово състояние ли се намазва и как става това..
28.05.2013 22:40
Даниела
Даниела
получиха ли се кошничките?
20.05.2012 21:19
LJUBKA
LJUBKA
ЗДРАВЕЙТЕ. ИЗГЛЕЖДА МИ МНОГО ДОБРЕ ТОЗИ СОЛЕН КЕКС...И СЕГА ЩЕ ПРАВЯ СЛАДЪК КЕКС И МИСЛЯ ДОКАТО Е ЗАГРЯТА ФУРНАТА ДА НАПРАВЯ И ТОЗИ СОЛЕНИЯ.
20.05.2012 18:10