Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с лапад

Банички с лапад

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Банички с лапад
Снимка: Анонимен
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
24
"Вкусната баница по вкусната плънка се познава - а тази е направо разкошна"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 12 бр.
  • лапад - 300 г попарен
  • майонеза - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 400 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме всички съставки и хубаво разбъркваме.

Корите разрязваме наполовина и всяка половина хубаво намазваме с по 1-2 с.л. от сместа.

Сгъваме двата срещуположни края, като ги застъпваме и после завиваме на рулце - както е показано в галерията.

Печем в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до приятен загар - за около 20-30 минути.

По желание може да намажете баничките с разбито яйце, преди да ги сложите да се пекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: