Печени панирани пилешки хапки

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
182
1k
619
344
2
11/05/2017
"Хем панирани, хем печени - как да не си хапнем сладко, че и наздраве ще кажем "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 219
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме бутчетата, ако не можете да правите тази манипулация, можете да си купите обезкостени без кожа.

Нарязвате ги на хапки, кожата не се ползва, ако ги обезкостявате вие.

Слагате ги в купичка и сипвате соевия сос, поръсвате с босилека и солта.

Добре разбъркайте и оставете в хладилник да поемат подправките за 2-3 часа или ги направете от предишната вечер.

Подготвяте си тавичка, в която ще ги печете, и я намажете с олио.

Разбивате яйцето в купичка, а в чиния объркайте галетата и брашното.

Всяка една хапка трябва да мине през яйцето и след това през галетата.

Нареждате ги в тавата и слагате да се пекат на 200 градуса за 20-30 мин, докато се зачервят.

Стават невероятно хрупкави. Можете да ги добавите към зелена салата или като основно със млечен сос.

Стойка за тигани
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стойка за тигани
12.46 лв.
Виж ››

Всяка домакиня, която не обича хаоса в кухнята, трябва да има стойка за тигани. Удобна и практична - тя може да побере до 4 тигана с различна големина. Стойката за тигани не позволява образуването на ръжда по съдовете. Предлага се в бял цвят и е абсолютно иновативен продукт.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар