Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Селски ябълков пай

Селски ябълков пай

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Селски ябълков пай2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Първото парче, ще ви накара да се размечтаете за второ, а второто - да ви се прииска да изядете целия пай"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 - 5 бр. (в зависимост от големината им)
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • бакплувер - 1 пакетче
  • кисело мляко - 3/4 в.ч.
  • олио - 3/4 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме млякото и олиото към тази смес и отново разбиваме добре.

Добавяме предварително пресятото заедно с бакпулвера брашно и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Сместа изсипваме в намазнена и набрашнена кръгла тава.

Върху сместа подреждаме ябълките, нарязани на тънки филийки.

Печем в умерена фурна. Поръсваме при сервирането с пудра захар - за предпочитане, когато паят е изстинал добре.

Селският ябълков пай е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: