Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Телешко печено с пюре от моркови и сотирани гъбки

Телешко печено с пюре от моркови и сотирани гъбки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Телешко печено с пюре от моркови и сотирани гъбки
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
3
"Направете специално място на масата за тази класика в кухнята - нека всички ѝ се насладим"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.2 кг с кост
  • краве масло - 100 г
  • червено вино - 100 мл
  • черен пипер - 1 к.л.
  • морска сол - 1 ч.л. равна
  • За пюрето от моркови
  • моркови - 500 г
  • картофи - 1 голям картоф
  • краве масло - 50 г
  • готварска сметана - 50 мл
  • пикантина - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • печурки - 200 г
  • краве масло - 50 г
  • пикантина
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на порции. Намазва се с маслото, черния пипер и морската сол. Поставя се в тава, в която наливаме вода и добавяме виното.

Покриваме с алуминиево фолио и печем месото до готовност - около 3 часа. Наглеждайте - по време на печенето при необходимост долейте вода!

В тенджерка сваряваме обелените картоф и моркови. Отстраняваме зеленчуковия бульон. Блендираме.

Добавяме маслото, готварската сметана и овкусяваме с пикантина и сол.

Печурките се измиват и цели се задушават под капак в тиган с маслото и пикантината. Когато омекнат, махаме капака и доовкусяваме със черен пипер и сол, ако е нужно.

Сервираме телешкото печено с красиво оформено пюре - използвайте ринг, шприц или лъжица за сладолед, и сотирани цели гъбки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: