Начин на приготвяне
Телешкото месо се нарязва на порции. Намазва се с маслото, черния пипер и морската сол. Поставя се в тава, в която наливаме вода и добавяме виното.
Покриваме с алуминиево фолио и печем месото до готовност - около 3 часа. Наглеждайте - по време на печенето при необходимост долейте вода!
В тенджерка сваряваме обелените картоф и моркови. Отстраняваме зеленчуковия бульон. Блендираме.
Добавяме маслото, готварската сметана и овкусяваме с пикантина и сол.
Печурките се измиват и цели се задушават под капак в тиган с маслото и пикантината. Когато омекнат, махаме капака и доовкусяваме със черен пипер и сол, ако е нужно.
Сервираме телешкото печено с красиво оформено пюре - използвайте ринг, шприц или лъжица за сладолед, и сотирани цели гъбки.