Агнешко млечен гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
21/07/2011
"Дали тайната на най-вкусното агнешко месо е подправките или в киселото мляко?"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 741
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювеч

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета. Запържваме с бялата част на лука, нарязан на ситно. Задушаваме, като заливаме с вода или бульон.

Посоляваме и печем на фурна. Прибавяме зелената част от лука и черния пипер.

Когато месото омекне, гювечът се залива със смес от мляко, яйце и брашно.

Пече се в отделни малки глинени съдчета, в които се поднася, залято с кипяща мазнина, в която има щипка червен пипер.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар