Агнешко млечен гювеч

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Агнешко млечен гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Дали тайната на най-вкусното агнешко месо е подправките или в киселото мляко?"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 150 гр.
  • масло - 20 гр.
  • лук - 30 гр.
  • домати - 25 гр.
  • брашно - 5 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 120 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета. Запържваме с бялата част на лука, нарязан на ситно. Задушаваме, като заливаме с вода или бульон.

Посоляваме и печем на фурна. Прибавяме зелената част от лука и черния пипер.

Когато месото омекне, гювечът се залива със смес от мляко, яйце и брашно.

Пече се в отделни малки глинени съдчета, в които се поднася, залято с кипяща мазнина, в която има щипка червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: