Начин на приготвяне
Прясното мляко, брашното и маслото сложете в подходящ за варене съд, разбъркайте добре и ги оставете на слаб огън да заврат. Нека да врат минимум 15 минути.
Яйцата, захарта, ванилията и какаото смесете и разбийте с миксер до хомогенност.
Бадемите смелете до получаването на много ситно състояние.
След 15 минутното варене на прясното мляко, маслото и захарта добавете хомогенната смес от яйца, захар, ванилия и какао. Прибавете към всичко това бадемите и варете още минимум 5 минути.
Оставете сместа да се охлади до стайна температура.
Нарежете ягодите до състояние, подходящо за пасиране.
Прибавете ги към охладената смес и пасирайте до хомогенност. Изсипете в подходящи за замразяване съдове.
Замразете за един час. След това украсете по желание. Кремчето не замръзва, а е приятно разхлаждащо на вкус и много ароматно.
Разхлаждащият какаов крем с ягоди е готов.