Лозови сарми

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
25/10/2007
"Свиването на лозови сарми е пипкава работа, но резултатът си струва!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 722
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на дребно лук се пържи. Прибавя се смляното месо, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черният пипер и нарязаният на дребно магданоз.

С тази смес се правят сармите, като с предварително попарените лозови листа се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите лозови сармички се заливат със сос, приготвен от яйцата, киселото мляко и брашното.

Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Много полезно съчетание от съдове - купа с гевгир, което може да използвате по предназначение и не само. Купата може да се отделя и да се ползва за разбиване на смеси. Когато се ползват заедно, гевгирът помага за лесното измиване на продукта, а купата - за изхвърляне на излишната вода.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:17
напомня ми за готвенето на баба
1
0
Въпрос
Въпрос
12.05.2013 10:09
Колко сърмички стават от това нищожно количество продукти?Аз обикновено правя по 140 и стигат точно за един ден на трима души.
7
0
тин
тин
25.02.2011 22:12
Соса как се приготвя ? Със сурови яйца
и брашно ли ?
10
0