Лозови сарми

ГаляГаляНовак
25/10/2007
"Свиването на лозови сарми е пипкава работа, но резултатът си струва!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 401
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаният на дребно лук се пържи. Прибавя се смляното месо, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черният пипер и нарязаният на дребно магданоз.

С тази смес се правят сърмите, като с предварително попарените лозови листата се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите сарми се заливат със сос, приготвен от яйцата, киселото мляко и брашното.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
12.11.2019 22:17
напомня ми за готвенето на баба
0
0
Въпрос
Въпрос
12.05.2013 10:09
Колко сърмички стават от това нищожно количество продукти?Аз обикновено правя по 140 и стигат точно за един ден на трима души.
7
0
тин
тин
25.02.2011 22:12
Соса как се приготвя ? Със сурови яйца
и брашно ли ?
10
0