Домашен черешов сладкиш

magi yordanovamagi yordanova
Новак
99
363
2
2k
Домашен черешов сладкиш1 / 6
26/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
"Докато търсите химикалка да си запишете рецептата, ние излапахме половината сладкиш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 160С. Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавя олиото, след това и млякото.

Брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, се прибавя на части и тестото се разбърква докато стане гладко.

Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 26 см.

Черешите се почистват от дръжките и костилките и се овалват в смес от 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Подреждат се върху тестото и леко се притискат, без да потъват.

Сладкишът се пече за 30 минути на средната скара. Охладен се наръсва с пудра захар и се нарязва в желаната форма.

Рейтинг

5 16
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка: