Домашен черешов сладкиш

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Домашен черешов сладкиш1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Докато търсите химикалка да си запишете рецептата, ние излапахме половината сладкиш"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • ванилия - 1 брой (0.2 г)
  • череши - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 160 градуса.

Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавя олиото, след това и млякото.

Брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, се прибавя на части и тестото се разбърква докато стане гладко.

Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 26 см.

Черешите се почистват от дръжките и костилките и се овалват в смес от 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Подреждат се върху тестото и леко се притискат, без да потъват.

Плодовият сладкиш се пече за 30 минути на средната скара.

Охладен се наръсва с пудра захар и се нарязва в желаната форма.

Домашният черешов сладкиш е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
516
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Че защо да не може :))) Само, че препоръчвам да се овалят в канела+какао или канела+захар+брашно. Пишете после как е станало. Успех! :)
05.01.2013 16:37
1
1
Ралица
Ралица
Искам да попитам дали вместо череши може да се ползват ябълки :)
05.01.2013 15:20
1
Pavleta
Pavleta
Стана страхотно вкусен сладкиш!Благодаря за рецептата!
31.05.2012 01:57
1