Кюфтета с бял сос

МагиМагиНовак
13/06/2009
"Любим вкус, с който сме израснали!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 911
  • Преглеждания за месеца321
  • Преглеждания за седмицата85
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

От смляното месо, дребно нарязаната 1/2 глава лук, магданоза, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесват, от което се правят кюфтетата, които се овалват леко в брашно.

В месен бульон се слагат магданоз и останалата половинка от лука, която предварително сме запекли. Когато поуври бульонът, се пускат кюфтетата и се варят, докато омекне оризът.

Махат се кюфтетата и бульона се прецежда. Приготвя се гладка каша от брашно, киселото мляко и малко бульон. Разбива се на огъня докато кипне. Маха се от огъня и се подправя с лимон и се излива върху кюфтетата.

Така приготвените кюфтета се поднасят залети с мазнина от изпържени в нея предварително настъргани моркови.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
николай
николай
20.11.2012 19:32
маслото и кервиза обратно в хладилника :) хихихиххи
2
0
ивета2592
ивета2592
21.11.2010 12:43
Не си обяснила къде отива кервиза и маслото.
0
0