Кюфтета с бял сос

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
13/06/2009
"Любим вкус, с който сме израснали!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 432
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От смляното месо, дребно нарязаната 1/2 глава лук, магданоза, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесват, от което се правят кюфтетата, които се овалват леко в брашно.

В месен бульон се слагат магданоз и останалата половинка от лука, която предварително сме запекли. Когато поуври бульонът, се пускат кюфтетата и се варят, докато омекне оризът.

Махат се кюфтетата и бульона се прецежда. Приготвя се гладка каша от брашно, киселото мляко и малко бульон. Разбива се на огъня докато кипне. Маха се от огъня и се подправя с лимон и се излива върху кюфтетата.

Така приготвените кюфтета се поднасят залети с мазнина от изпържени в нея предварително настъргани моркови.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
николай
николай
20.11.2012 19:32
маслото и кервиза обратно в хладилника :) хихихиххи
2
0
ивета2592
ивета2592
21.11.2010 12:43
Не си обяснила къде отива кервиза и маслото.
0
0