Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Солено руло»Руло от тиквички със свежи билки

Руло от тиквички със свежи билки

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Руло от тиквички със свежи билки
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Свежо и леко - перфектното предложение за по-топлите месеци от годината"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • тиквички - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 2 - с.л.
  • подправки - 1 връзка пресни /копър, магданоз, риган/
  • за пълнежа
  • топено сирене - 200 г с пушен аромат/ или по избор/
  • крема сирене - 125 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • колбас - слайсове телешки
  • чушки
  • кисели краставички - около 200 г общо
  • за декорация
  • розови домати
  • маслини - с чушка и черни маслини
  • пресен чесън
  • лимони
  • билки - пресни копър, магданоз, риган, мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и подсушени тиквички настъргах на ренде, след това посолих и оставих да се отцедят в гевгир за 20 мин. След това ги преминах през марля и прехвърлих в подходящ съд.

Към изцедените тиквички добавих яйцата, брашното, счукания чесън, нарязаните на ситно подправки, солта, черния пипер и олиото.

Разбърках добре и готовата смес прехвърлих и заравних в правоъгълната тава от фурната /моята е 30 на 35 см/, застлана с хартия за печене и намазнена.

Пекох рулото от тиквички на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност /около 20-25 мин /.

След това извадих блата и навих на руло върху навлажнена памучна кърпа, да се охлади и лесно да се отдели от хартията.

Докато се охлажда, разбих с помощта на миксер крема сиренето, топеното сирене, заквасената сметана и майонезата до хомогенна смес.

Развих внимателно охладения блат от кърпата и го намазах със сместа от сирена. Отгоре подредих слайсовете колбас, като застъпвах на места, за да покрия целия блат.

Отново навих рулото с помощта на друга суха кърпа и хартия за печене и го завих стегнато като бонбон. Охладих в хладилник /минимум 2 часа /.

След това отстраних хартията и кърпата, поставих рулото от тиквички в подходяща чиния и декорирах с пресните билки, доматите, маслините, чесъна и лимона - или по ваш избор.

Поднасям с подходяща напитка!

Рулото от тиквички със свежи билки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: