Начин на приготвяне
Измитите и подсушени тиквички настъргах на ренде, след това посолих и оставих да се отцедят в гевгир за 20 мин. След това ги преминах през марля и прехвърлих в подходящ съд.
Към изцедените тиквички добавих яйцата, брашното, счукания чесън, нарязаните на ситно подправки, солта, черния пипер и олиото.
Разбърках добре и готовата смес прехвърлих и заравних в правоъгълната тава от фурната /моята е 30 на 35 см/, застлана с хартия за печене и намазнена.
Пекох рулото от тиквички на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност /около 20-25 мин /.
След това извадих блата и навих на руло върху навлажнена памучна кърпа, да се охлади и лесно да се отдели от хартията.
Докато се охлажда, разбих с помощта на миксер крема сиренето, топеното сирене, заквасената сметана и майонезата до хомогенна смес.
Развих внимателно охладения блат от кърпата и го намазах със сместа от сирена. Отгоре подредих слайсовете колбас, като застъпвах на места, за да покрия целия блат.
Отново навих рулото с помощта на друга суха кърпа и хартия за печене и го завих стегнато като бонбон. Охладих в хладилник /минимум 2 часа /.
След това отстраних хартията и кърпата, поставих рулото от тиквички в подходяща чиния и декорирах с пресните билки, доматите, маслините, чесъна и лимона - или по ваш избор.
Поднасям с подходяща напитка!
Рулото от тиквички със свежи билки е готово.