Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Свежи тиквички с пармезан и бял пипер

Свежи тиквички с пармезан и бял пипер

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Свежи тиквички с пармезан и бял пипер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Ароматни, хрупкави и сочни - перфектно приготвени зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пресен лук - 100 г пера
  • зелен чесън - 100 г пера
  • тиквички - 600 г
  • сирене - 100 г
  • масло - 1 с.л.
  • пармезан - около 50 г / за поръсване/
  • морска сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна на не много ситни парчета, като за готвене, а тиквичките на средно тънки и къси лентички. Подберете възможно най-тънките и млади тиквички, за да получите желаната свежест на ястието.

В тиган загрейте маслото и запържете лука и чесъна докато омекнат. Това ястие се отличава, че готвенето е кратко. Целта е да се запази свежестта и цветовете на зеленчуците и в същото време да не са сурови. Затова самостоятелното готвене на лука да не превишава 5 мин. Прибавете тиквичките.

Запържете докато разбърквате 2 минути и тогава натрошете сиренето. Гответе още 2 минути. Добавете морска сол, като е желателно да я смелите с мелничка или използвайте ситна такава. Поръсете с бял пипер и разбърквайки гответе още около 2-3 мин.

Сервирайте ястието в красива чиния и поръсете със ситно настърган пармезан, докато е още топло. Може да декорирате с чери доматки и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: