Миди Саганаки

24/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510322
"Ароматно ястие за любителите на морските дарове и ценителите на добрата кухня!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 571
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина в дълбок тиган на котлона и запържете леко лука и пипера до омекване. Прибавете почистените предварително миди и след няколко секунди долейте бялото вино.

Добавете и разбъркайте с горчицата, и подправки на вкус. Оставете да поври, докато се сгъсти сосът. Добавете натрошеното сирене и разбъркайте леко.

Оставете на котлона, докато сиренете се разтопи леко. Поднесете мидите Саганаки с прясно накълцан магданоз и гарнитура от пържени картофи.подобни рецепти тук

5 8
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

georgi
georgi
21.04.2013 14:33
много доволна рецепта с малко бг подобрения
0
0
agito_84
agito_84
27.03.2013 16:10
Саганаки,означава разтопен кашкавал,или по точно паниран кашкавал напълно съм съгласна с Смайл,но в тази рецепта се говори за бяло саламурено сирене...
0
0
melina
melina
02.02.2013 13:58
Не е вярно,че гърците на всичко казват сирене!Сиренето,което се добавя в това ястие там се нарича ''фета''-бяло сирене!А кашкавала се нарича -КАСЕРИ!!!В ястието се добавя в нашите условия -бяло саламурено сирене!А не кашкавал!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв