Начин на приготвяне
Каймата омесваме с ориза, настъргания морков, настърган лук (1 с.л.), черен пипер на вкус, чубрица на вкус и сушен магданоз на вкус.
От каймата правим топчета, които овалваме добре в брашно. В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.) и изпържваме кюфтенцата.
Изваждаме от олиото запържените кюфтенца и в същата мазнина слагаме останалата част от настъргания лук. Ръсваме черен пипер на вкус и малко сол.
Прибавяме брашното (1 с.л.) и наливаме топла вода (1 л.) като разбъркваме. Като заври прибавяме и запържените кюфтенца и краве масло (1 с.л.).
Варим докато оризът от кюфтенцата омекне, без да слагаме капак на тенджерката.
В купичка разбиваме майонеза (2 с.л.) с кисело мляко (3 с.л.) и малко вода (2-3 с.л.). Разбъркваме добре и изливаме във врящата манджа, варим още няколко минути. Поднасяме ястието с пресен магданоз.