Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винена свинска плешка с пюре от картофи и грах

Винена свинска плешка с пюре от картофи и грах

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Винена свинска плешка с пюре от картофи и грах
Снимка: Даниела Русева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Знаем как да се наслаждаваме на живота, затова ще си приготвим това божествено вкусно свинско с пюре"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1200 г /от плешка с кост/
  • бульон - 500 - 600 мл
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • вино - 150 мл
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • сол
  • целина
  • магданоз
  • черен пипер
  • За пюрето
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • грах - 1 ч.ч. /консерва/
  • сол - 1 - 2
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на кебапа:

Месото се нарязва на едри късчета, като се обезкостява, залива се с вода, добавя се малко сол и се сварява за 30 минути, като в тенджерата се слагат и костите, които е добре да са срязани.

Месото се прехвърля в плитка и широка тенджера, добавя се олиото и се запържва, докато се позачерви месото.

Малко преди да е готово се добавя лукът, нарязан на полумесеци и моркова, нарязан по диагонал и кубчета от корен на целина.

Щом лука поомекне леко, се поръсва с брашно и червен пипер, добавя се доматеното пюре, разбърква се и се залива с прецедения бульон, в който месото се е варило с кокала.

Залива се с виното, пускат се дафинови листа и няколко зърна черен пипер, захлупва се и се оставя да поври на тих огън около 15- 20-на минути. Накрая се поръсва с магданоз.

Приготвяне на пюрето:

Картофите, обелени и нарязани на едри кубчета, се заливат с вода, колкото да се покрият, в която се добавя една лъжица олио и се сваряват. Като завря водата аз добавих стрито кубче пилешки бульон.

Отцеждат се от водата, след което горещите картофи, заедно със сварения грах, маслото и прясното мляко се пасират на пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: