Начин на приготвяне
Приготвяне на кебапа:
Месото се нарязва на едри късчета, като се обезкостява, залива се с вода, добавя се малко сол и се сварява за 30 минути, като в тенджерата се слагат и костите, които е добре да са срязани.
Месото се прехвърля в плитка и широка тенджера, добавя се олиото и се запържва, докато се позачерви месото.
Малко преди да е готово се добавя лукът, нарязан на полумесеци и моркова, нарязан по диагонал и кубчета от корен на целина.
Щом лука поомекне леко, се поръсва с брашно и червен пипер, добавя се доматеното пюре, разбърква се и се залива с прецедения бульон, в който месото се е варило с кокала.
Залива се с виното, пускат се дафинови листа и няколко зърна черен пипер, захлупва се и се оставя да поври на тих огън около 15- 20-на минути. Накрая се поръсва с магданоз.
Приготвяне на пюрето:
Картофите, обелени и нарязани на едри кубчета, се заливат с вода, колкото да се покрият, в която се добавя една лъжица олио и се сваряват. Като завря водата аз добавих стрито кубче пилешки бульон.
Отцеждат се от водата, след което горещите картофи, заедно със сварения грах, маслото и прясното мляко се пасират на пюре.