Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Боб със зеле и пушени ребърца

Боб със зеле и пушени ребърца

Боб със зеле и пушени ребърца
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусна гозба, с който сме отраснали и винаги ще обичаме"

Необходими Продукти

  • зрял боб - 500 г
  • кисело зеле - 1 малка зелка или 1 буркан (стерилизирано)
  • пушени ребра - 1 кг
  • олио - 1 ч.ч
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете боба с малко вода, колкото да е облят, и загрейте, сипете сода и оставете да поври като бъркате.

Изхвърлете жълтата вода и сипете чиста, оставете на единия котлон да ври боба, а в друга тенджера сложете да се вари зелето. Когато поомекнат бобът и зелето ги смесете, като прехвърлите боба.

Нарежете пушените ребра на отделни части и добавете. Оставете да къкрят заедно и смесят вкусовете си.

Направете запръжка, като сипете олио или свинска мас, загрявате и добавяте червен пипер.

Сипвате готовата запръжка в яхнията, поднасяте с лют червен пипер.

Бобът със зеле и пушени ребърца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: