Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Месно руло с кайма и бекон

Месно руло с кайма и бекон

Месно руло с кайма и бекон
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Грабвайте една голяма купа със свежа салата и идвайте на гости, че сме приготвили место руло с кайма и бекон"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • бекон - 200 г
  • свинско месо - 300 г /плешка/
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Нарежете и моркова. Задушете зеленчуците в олиото, докато омекнат.

Наредете бекона върху фолио. Върху бекона наредете свинското месо, нарязано на тънки пържолки.

Разстелете на тънък пласт върху месото каймата. Поръсете със сол, черен пипер и магданоз.

Разстелете зеленчуковата плънка и завийте на руло с помощта на фолиото.

Сложете соленото руло в загрята тава, намазана с мазнина. Завийте с фолио и печете в умерена фурна.

За да получи хубав загар, в края на печенето отстранете фолиото.

Месното руло с кайма и бекон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: