Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми с мента и пармиджано

Лозови сарми с мента и пармиджано

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
189141
Лозови сарми с мента и пармиджано
Снимка: Maria Petrova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
39 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
99 мин.
Порции
6
"Сармички с пармиджано - поезия в чиния"

Необходими Продукти

  • ориз - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • лозови листа - 1 буркан
  • сол
  • пипер черен
  • олио
  • червен пипер
  • магданоз - 1 връзка
  • жълтъци - 1 бр.
  • бульон - 4 с.л. зеленчуков
  • брашно - 3 с.л.
  • свинско месо - 250 г смляно
  • телешко месо - 250 г смляно
  • мента - няколко листенца
  • лимони - сока от 1 бр.
  • пармезан
  • доматен сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава с малко олио и вода. Добавят се двата вида месо, предварително смлени на кайма. Когато месото стане на трохи се добавя и ориза със зеленчуковият бульон.

Като омекне оризът се добавят солта, черният и червеният пипер, олиото, ментата, магданозът и сокът на лимона, като се бърка непрекъснато. Когато всичко е почти готово се маха от котлона и се добавя жълтъкът и брашното.

Разбърква се добре и получената смес се слага в лозовите листа и се навиват като сарми, за да не изтече плънката. Слагат се в намазнена тава и се пече предварително загрята фурна до зачервяване.

Изваждат се и се поливат с доматения сос и с настърганото пармиджано. Доматеният сос може да се замени със сос бешамел или обикновено кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: