Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с малко олио и вода. Добавят се двата вида месо, предварително смлени на кайма. Когато месото стане на трохи се добавя и ориза със зеленчуковият бульон.
Като омекне оризът се добавят солта, черният и червеният пипер, олиото, ментата, магданозът и сокът на лимона, като се бърка непрекъснато. Когато всичко е почти готово се маха от котлона и се добавя жълтъкът и брашното.
Разбърква се добре и получената смес се слага в лозовите листа и се навиват като сарми, за да не изтече плънката. Слагат се в намазнена тава и се пече предварително загрята фурна до зачервяване.
Изваждат се и се поливат с доматения сос и с настърганото пармиджано. Доматеният сос може да се замени със сос бешамел или обикновено кисело мляко.