Пържоли на барбекю

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Майсторът на барбекюто ще ви каже, че не е достатъчно само да метнете пържолите на скарата, трябва преди това да ги мариновате и овкусите!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 броя вратни пържоли
  • лук - 4 глави кромид
  • ракия - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - ронена, на вкус
  • сланина - парче, за намазване на барбекюто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинските вратни пържоли. Начукайте ги и добре ги овкусете с подправките.

Залейте ги с ракията и соевия сос, сложете капак на съда, в който сте ги сложили и ги сложете за през нощта в хладилника. Добавете в купата и по-едро нарязания на филийки лук.

На следващия ден загрейте барбекюто и намажете с парче сланина. Мятайте пържолите отгоре, като периодично ги намазвате с част от маринатата.

Между пържолите слагайте да се запекат и парчетата лук. Поднесете готовите пържоли на барбекю с гарнитура от свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: