Пица Екстра

21/05/2017
"Не пица, а истинска кулинарна вакханалия - усещате ли аромата?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо830
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водата и в нея разтваряме маята. Добавяме захарта и солта и толкова брашно, колкото да се получи гъста каша. Оставяме така за кратко, за да се активизира маята и капваме двете капки оцет. След това сипваме и зехтина и разбъркваме.

Започваме да сипваме брашно и да месим. Когато се получи еластично тесто спираме месенето и оставяме тестото само за 5 минути да набъбне леко. Не е нужно да втасва прекалено.

Разделяме тестото на две топки и започваме да разточваме първата. Разточваме я на много тънко и я поставяме в тава, застлана с хартия за печене. Набождаме навсякъде с вилица. Отгоре нареждаме квадратните сиренца чедър, като ги разпределяме равномерно на няколко места.

Разточваме и другата топка тесто до същия диаметър като първата. Набождаме и нея с вилица. Намазваме я с доматено пюре, като не трябва да прекаляваме - да е равномерно намазано на тънък слой.

Поставяме в този вид пицата в леко загрята фурна. Печем на ниска температура до полуготовност на тестото.

През това време подготвяме останалите продукти - нарязваме салама на тънки колелца, настъргваме кашкавала, нарязваме моцарелата, нарязваме маслините.

Когато тестото е видимо поизпечено, го изваждаме от фурната и веднага отгоре редим първо един тънък слой настърган кашкавал, после салама, маслините, гъбите. Поръсваме с моцарела и още малко кашкавал. Накъсваме сиренце чедър и поставяме на няколко места върху пицата.

Връщаме пицата в печката, но на скарата, за да се пече предимно отгоре. Когато сирената и кашкавалът се разтопят и на някои места се запекат до златисто, изваждаме пицата от фурната и я оставяме за 2-3 минути, преди да я разрежем.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Милена Александрова
Пицата стана страхотна.
Вече е любимата ни пица вкъщи.
0
0