Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Агнешки дреболии със спанак

Агнешки дреболии със спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешки дреболии със спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Селска гозба, в чийто неустоим вкус ще се влюбите от първата лъжица"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 глава, по - голяма
  • чесън - 3 скилидки
  • олио
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • за отгоре
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително сварете агнешките дреболии, след което ги отцедете и ги нарежете при нужда. Загрейте около 100 мл мазнина и запържете ситно скълцания лук и след това добавете скълцания чесън.

След като се позапържат, добавете почистения и нарязан спанак и бъркайте, докато спихне. Щом намали обема си, добавете подправки на вкус и сипете сместа в тавичка.

В същия съд запържете за кратко агнешките дреболии и ги разбъркайте в тавата при спанака. Загрейте маслото и запържете в него брашното.

Тази запръжка разредете с предварително разбитата заквасена сметана и посолете малко.

Залейте върху спанака и дреболиите, поръсете с малко галета и сложете да се изпече в загряна на 190 градуса фурна до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка: