Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с круши, ябълки и грис

Сладкиш с круши, ябълки и грис

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Сладкиш с круши, ябълки и грис2 / 2
22/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • брашно - 1.ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ябълки - 2 бр.
  • круши - 3 бр .
  • бакпулвер - 1 бр .
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 250 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и настъргваме ябълките и крушите.

В съд смесваме сухите съставки - брашно, захар, грис и бакпулвер.

Намазваме тавичка и поставяме половината от сухата смес.

Настърганите круши и ябълки сипваме върху половината смес.

Върху тях сипваме и останалите сухи съставки.

Нарязваме на квадрати и поливаме с разтопеното масло.

Печем за около 40-45 минути.

След като го извадим, поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Jivka
Jivka
Прясно приготвен, сладкишът беше чудесен. Но когато престои няколко часа, става сух и ронлив.
26.11.2023 08:54