Начин на приготвяне
Отваряме и развиваме бутер тестото върху плот.
Поставяме шоколада върху единия край на тестото така, както е цял.
Прихлупваме отстрани тестото върху шоколада, за да премерим докъде да го разрежем (трябва отвсякъде да покрива шоколада, като всяка странична част трябва да е горе-долу точно, колкото ширината му, а отгоре и отдолу трябва да покрива малко, колкото да се захлупи).
След като сме премерили, изрязваме и отделяме ненужното тесто.
Така, както е поставен шоколадът, режем тестото от двете му страни под наклон от около 30 градуса 4 ленти. В четирите ъгъла на шоколада правим прави разрези нагоре и настрани.
Отделяме тестото, което остава между всеки два такива разреза. Започваме да кръстосваме (прихлупваме) страничните лентички, за да се получи нещо като плетеница. Горната и долната част на тестото само прихлупваме, за да затворим отвсякъде.
Разбиваме яйцето и намазваме пая. Поръсваме го със смлени орехи и го слагаме да се пече в умерено загрята фурна.
Страхотен и ефектен пай се получава.
Пробвайте. Бутер паят с цял шоколад е готов.
Коментари
Благодаря за оригиналната рецепта.
Всеки може да си го приготви с лекота.