Шоколадова торта с Нутела

Talitha NickTalitha Nick
Новак
22223
Шоколадова торта с Нутела
Снимка: Talitha Nick
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12 парчета
"На 100% шоколадова торта Хит и новата ни сладка любимка"

Необходими Продукти

  • За крема
  • нутела - 350 г
  • заквасена сметана - 1 купичка
  • За блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • какао - 10 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • За украсата
  • банани - 2 бр.
  • ягоди - 300 г
  • киви - 2 бр.
  • вафлени пурички - 1 малка опаковка
  • шоколадови пръчици - или каквото друго ви говори въображението
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се олиото, киселото мляко, содата, ванилията и най-накрая - постепенно пресятото брашно заедно с какаото. Разбива се добре.

Разделя се сместа по равно в 3 съда. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. Оставят се да се охладят добре.

През това време се разбиват с миксер Нутелата и заквасената сметана, докато се получи хомогенна смес.

Блатовете се сиропират с прясното мляко. Мажат се с шоколадовия крем, нареждат се нарязаните плодове.

Действието се повтаря и със следващите блатове. Най-отгоре се украсява с богатото Ви въображение. Отстрани се залепят вафлените пурички.

Хубаво е тортата да престои една нощ в хладилника, тъй като става още по-вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: