Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта. Прибавят се олиото, киселото мляко, содата, ванилията и най-накрая - постепенно пресятото брашно заедно с какаото. Разбива се добре.
Разделя се сместа по равно в 3 съда. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути. Оставят се да се охладят добре.
През това време се разбиват с миксер Нутелата и заквасената сметана, докато се получи хомогенна смес.
Блатовете се сиропират с прясното мляко. Мажат се с шоколадовия крем, нареждат се нарязаните плодове.
Действието се повтаря и със следващите блатове. Най-отгоре се украсява с богатото Ви въображение. Отстрани се залепят вафлените пурички.
Хубаво е тортата да престои една нощ в хладилника, тъй като става още по-вкусна.