Джолан с пресни картофи, копър и чесън

24/05/2017
"Три часа стояхме на пост пред фурната, докато се изпече до съвършенство този джолан. Най-хубавите три часа от живота ни "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 641
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • джолан - 1 цял
  • пресни картофи - 1.5 кг дребни
  • мед - 1 с.л.
  • бяло вино - 200 мл.
  • копър - 1 стрък
  • пресен чесън - 2 стръка
  • сол - 4 ч.л.
  • черен пипер
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Джоланът се надупчва с нож. Картофите се обелват от люспите. Всичко се слага в гювеча.

Сухите подправки се смесват и се изсипват върху джолана.

Добавят се виното, разбъркано с меда и водата, и се излива отгоре.

Всичко се разбърква добре и се оставя да поседи 2 часа в хладилника, за да поеме маринатата, като през 20-30 мин се разбърква и джолана се обръща.

Пече се на 180 градуса 3 часа и половина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар